Blue Star Geluveld en KEVC Beselare gaan nauwer samenwerken

De voetbalclubs van buurdorpen Beselare en Geluveld gaan vanaf volgend voetbalseizoen nauwer samenwerken. In Beselare hebben ze te weinig terreinen en in Geluveld te weinig spelers.

19 ZONN samenwerking BS en KEVC ZB1.JPG

Het wordt geen echte fusie, want de eerste ploegen van zowel KEVC Eendracht Beselare als Blue Start Geluveld blijven afzonderlijk spelen in de competitie.

Het initiatief wordt ten volle gesteund en gestimuleerd door de gemeente. ‘De gemeente coördineert de voorbereidingen voor de samensmelting van beide jeugdwerkingen’, zegt sportschepen Ingrid Vandepitte (CD&V). ‘We hebben de clubs niet gedwongen om samen te werken. Maar in Beselare kampen ze met een tekort aan terreinen en in Geluveld hebben ze te weinig spelers. Door samen te werken kunnen beide clubs er voordeel bij halen.’

In een onderlinge overeenkomst is nu bepaald dat beide clubs hun accommodatie gaan delen en ook jeugdtrainers gaan uitwisselen. Zo willen ze de jongeren van beide clubs opleiden en ook de Geluveldse jongeren aan het voetballen zetten. ‘Ook op andere vlakken werken beide dorpen al nauw samen, zoals de jeugdbewegingen van Beselare en Geluveld. In de gemeente willen we dat soort van kruisbestuivingen meer stimuleren’, zegt Ingrid Vandepitte.

Bron: het nieuwsblad